Binnendeur
In ieder interieur wordt u regelmatig geconfronteerd met een deur. De binnendeur is niet alleen functioneel maar ook belangrijk voor de uitstraling van een interieur. Binnendeuren zijn in diverse stijlen en materialen verkrijgbaar. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan deuren met een landelijke uitstraling, een design deur, een moderne /strakke binnendeur, een klassieke deur met glas in lood enz..

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Binnendeur

Welke eisen

U komt de binnendeur echt overal tegen. In kantoren, woningen, scholen, ziekenhuizen, enz..Iedere toepassing vereist een deur met een specifieke kwaliteit en afwerking.
Binnendeuren die een verwarmde kamer afsluiten van bijvoorbeeld een onverwarmde hal, dienen in ieder geval een zekere isolatiewaarde te bezitten om warmteverlies te voorkomen. Maar denkt u bijvoorbeeld ook aan geluidsisolatie, brand- en inbraakwerendheid, krasvastheid en vormvastheid

Verschillende stijlen
Binnendeuren zijn er in allerlei stijlen en maten. Er is een ruime keuze tussen verschillende materialen, soorten en accessoires. Binnendeuren zijn verkrijgbaar in standaardmaten maar kunnen ook op maat worden gemaakt. De keuze voor soort en materiaal is afhankelijk van de persoonlijke smaak en het budget.
Materialen waaruit gekozen kan worden zijn hout, metaal, glas en kunststof.

Draairichting
Het bepalen van de draairichting is van belang voordat u een deur laat plaatsen.
Bij badkamers en toiletten wordt de deur meestal naar buiten geopend terwijl dit bij de woonkamer en slaapkamer meestal tegenovergesteld is. Gemak en veiligheid spelen hierbij een belangrijke factor.
Deuren in kleinere ruimtes met een draairichting naar buiten, kunnen worden open gemaakt worden zonder dat deze wordt geblokkeerd door een persoon die bv. onwel is geworden..
Voor het plaatsen van lichtschakelaars moet u ook vooraf bepalen welke draairichting een deur moet hebben.
Bij het binnenkomen van een kamer wilt u direct het licht aan kunnen doen.
Wanneer u weinig ruimte heeft voor een openslaande deur kunt u ook kiezen voor een schuif- of vouwdeur.