De buitendeur bepaald voor een groot deel de uitstraling van uw woning of pand. Het model, de kleur en het materiaal zorgen voor een bepaalde sfeer. Vaak wordt de voor- of buitendeur gezien als het visitekaartje van een pand of een woning. De buitendeur is dan ook steeds meer onderhevig aan trends.
Daarbij moet een buitendeur inbraakwerend en warmte isolerend zijn.

Er zijn zeer veel verschillende stijlen en combinaties mogelijk. Allereerst de keuze uit de verschillende materialen zoals hout, kunststof, aluminium en ook glas. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld variëren met glas, brievenbus en handgrepen.

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Buitendeur

Inbraakwerend

Meestal is een buitendeur één van de eerste plekken die een inbreker zal uitproberen. Een buitendeur dient dan ook inbraakwerend te zijn. Belangrijke factoren zijn het materiaal, het hang- en sluitwerk en een meerpuntsvergrendeling.

Oudere deuren zijn over het algemeen een stuk inbraakgevoeliger. Het overwegen van een nieuwe inbraakwerende buitendeur is dan zeker de moeite waard. Een goed inbraakwerende buitendeur vertraagt of voorkomt het proces van binnendingen.

Isolatie
De buitendeur is een belangrijk onderdeel van een goede gevelisolatie. Een verouderde buitendeur die niet meer helemaal goed past kan koude lucht binnen laten. Hierdoor kunnen uw stookkosten behoorlijk oplopen. De hoge isolatiewaarde van een nieuwe deur kunnen u behoorlijk wat stookkosten besparen.
Een goede afdichting tegen de wind is daarbij essentieel.