Electronica

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Electronica

Onder elektronicawinkels worden winkels verstaan die huishoudelijke apparaten verkopen, zoals wasmachines en koelkasten (witgoed), audio- en videoapparatuur (bruingoed) en kleine apparaten, zoals digitale camera’s, telefoons en (spel-)computers

Elektronica is een ruim begrip. Denk maar eens aan het draaien van een was, muziek afspelen, de vaatwasser laten draaien, werken achter een computer of tv kijken. In en rondom woningen, bedrijven en instellingen is electronica niet meer weg te denken. Vandaag de dag zitten woningen en bedrijven vol met elektronica. Zonder electriciteit kunnen we weinig meer. Er is geen verlichting, geen vriezer en geen televisie. Het leven wordt een stuk minder gemakkelijk wanneer we niet over deze zaken zouden beschikken.

Snelle ontwikkeling
De electronica die we kennen uit de sience fiction films van 15 jaar geleden, zijn nu al werkelijkheid. Denkt u maar eens aan de 3D tv, tablets, domotica en internet op tv; zaken die 10 jaar geleden nog heel ver weg leken zijn nu de normaalste zaak van de wereld.

3D tv
3D TV is een techniek die het mogelijk maakt om meer diepte in het beeld te zien. Wanneer iets voor in beeld gebeurt of richting de kijker komt, ervaart de kijker dit ook echt zo. Deze ‘nieuwe manier van tv kijken’ zal de komende periode alleen maar belangrijker worden. Steeds meer fabrikanten van tv’s bieden een serie 3D tv’s, en afhankelijk van het merk wordt de 3D-ervaring geboden met of zonder 3D bril.

Tablets
Een tablet “computer” is het best te omschrijven als een kleine notebook met aanraakscherm, maar dan zonder fysiek toetsenbord. Hierdoor is een tablet-pc nog platter en lichter dan de doorsnee notebook.
Na de de introductie van de Apple iPad is de tablet inmiddels niet meer weg te denken. Er zijn momenteel veel verschillende leveranciers die een tablet op de markt hebben gebracht.  Tablets zijn een regelrechte hit.

Internet op TV
Naast beeldschermen die steeds platter worden, de 3D-beleving en energiezuinige LED tv’s  is Internet op uw tv een opkomende trend. Bijna ieder merk biedt tegenwoordig Internet op tv, de smart tv, maar ieder op zijn eigen manier. Er worden diverse applicaties geboden en men werkt steeds met een ander besturingssysteem.

Milieubewust 
Groen, groener, groenst! Of u nu op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, LED tv of stofzuiger, bij de ontwikkeling van nieuwe modellen wordt veel rekening gehouden met het energieverbruik. Maar ook bij de materiaalkeuze is milieu een belangrijk uitgangspunt geworden. En dat is natuurlijk goed voor het milieu en uw portemonnee!