Verlichting

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Verlichting

Verlichting is in de eerste plaats functioneel. Daarbij is verlichting is belangrijk voor de sfeer in en rondom uw huis. Er zijn verschillende manieren om door middel van licht, sfeer in en om uw woning te creëren. Dankzij het grote aanbod van verlichting is er voor iedere toepassing wel een oplossing te bedenken.

Verlichting interieur
Om een interieur goed tot zijn recht te laten komen is de juiste verlichting van belang.
Een lichtplan helpt u op weg naar de optimale lichtspreiding voor uw interieur.
Ieder lichtplan gaat uit van 3 basisprincipes voor verlichting van ruimte, namelijk;
de basis verlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.

Basisverlichting kom je overal tegen in een woning en zorgt voor voldoende lichtspreiding in een ruimte. De functionele verlichting (vb verlichting boven een kookplaat) zorgt voor de extra verlichting van bepaalde delen van het interieur. Sfeerverlichting wordt meestal per kamer bepaald, niet iedere kamer heeft dezelfde eisen. In leefruimtes zorgt sfeerverlichting voor een aangename sfeer.

Verlichting buiten
Verlichting voor buiten uw woning of tuin is in eerste instantie functioneel. Het vergroot de veiligheid voor uzelf omdat u door buitenverlichting kunt zien in het donker.  Deze functionele verlichting, zoals een pad verlichten, heeft een andere verlichting nodig dan bijvoorbeeld sfeerverlichting. Bij functionele verlichting kunt u het beste kiezen voor een felle verlichting om een bepaalde locatie goed te verlichten.

Daarnaast biedt buitenverlichting de mogelijkheid om uw woning rondom en uw tuin een extra mooie uitstraling geven. Door het gebruik van buitenverlichting kunt u een prachtige sfeer creëren. De sfeerverlichting is over het algemeen minder fel. Naast de keuze voor het soort verlichting is ook de plaats van de verlichting bepalend voor de gewenste sfeer. Denkt u maar eens aan richtbare spots voor accentverlichting van beelden of beplanting. Maar ook grondspots en buitenlampen die op elkaar afgestemd moeten worden.
Kortom, er zijn vele mogelijkheden en soorten tuinverlichting waarbij uw smaak, functionaliteit en doelstelling bepalend zal zijn voor de juiste keuze.