Energie besparen
Energie besparen is makkelijk, als u weet waarop u moet letten. Energiebesparing helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en spaart kostbare grondstoffen. Het is ook goed voor uw portemonnee: u krijgt lagere energiekosten. Milieu Centraal zet de belangrijkste tips op een rij.
Door energie te besparen, helpt u klimaat- en milieuproblemen tegengaan. Energiebesparing pakt ook goed uit voor uw portemonnee. De energiekosten van een gemiddeld huishouden bedragen netto ruim 1.900 euro per jaar. Minder gas en elektriciteit verbruiken betekent direct geld besparen. Klik hieronder om te zien hoeveel u in uw woningtype kunt besparen.

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Energie besparen

Energie besparen: tips

  • Verbeter de isolatie van uw woning. Dat kost eenmalig geld, maar het verlaagt structureel uw energiekosten en maakt het aangenamer in huis.
  • Staat er een onzuinige cv- of combiketel in huis, of een elektrische boiler? Overweeg die te vervangen door een hoog rendement combiketel op gas. Doordat die efficiënter werkt, verbruikt die minder gas.
  • Zet de verwarming vaker lager, koop spaarlampen en een spaardouchekop, doe apparaten en licht consequent uit en zet de (vaat)wasmachine op een lagere temperatuur.
  • Leg zonnepanelen op uw dak. Die investering is haalbaarder dan u denkt: de prijzen zijn enorm gedaald en de stroomprijs stijgt.
  • Houd uw energieverbruik in de gaten, dat maakt het resultaat van uw energiebesparing zichtbaar. Noteer bijvoorbeeld wekelijks de meterstanden, of gebruik een handige energieverbruiksmanager.

Klik hiervoor op http://www.milieucentraal.nl/themas/energie-besparen .

Hier treft u informatie over

bron : www.milieucentraal.nl