Beglazing
Dat ramen een belangrijk onderdeel vormen van een woning of bedrijfspand hoeven waarschijnlijk we u niet meer te vertellen. Zo bepalen de raamprofielen voor een groot deel het uiterlijk van uw gevel, terwijl de beglazing die erin zit veel minder zichtbaar is. Dit betekent echter niet dat deze beglazing een onbelangrijke rol speelt, integendeel zelfs! Beglazing zorgt er in de eerste plaats namelijk voor dat het zonlicht mooi naar binnen kan vallen, maar daarnaast heeft de moderne beglazing ook nog heel wat andere troeven achter de hand. Super isolerend, geluidswerend, zelfreinigend... Geen wonder dus dat de simpele, enkele beglazing van vroeger steeds vaker verdrongen wordt door andere beglazingstypes!

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Beglazing

Steeds beter isolerende beglazing

De beglazing van vandaag is in weinig vergelijkbaar met de beglazing van vroeger. In plaats van enkele beglazing worden tegenwoordig vooral hoogrendementsglas of superisolerende beglazing gebruikt. De prijs van deze soorten beglazing is wat hoger dan die van hun voorgangers, maar op termijn verdient u dit terug door de energiebesparing die deze types beglazing met zich meebrengen.

Beglazing biedt meer

Dat goede beglazing thermisch isoleert is bekend maar er zijn nog tal opties en voordelen die ervoor zorgen dat  uw ramen het leven aangenamer maken. Denkt u maar eens aan zonwerende beglazingen die ervoor zorgt dat het niet te warm wordt of geluidswerende beglazing waarmee het geluid van buitenaf wordt geweerd. Tevens is er ook nog het zelfreinigende glas die perfect geschikt is voor ramen die moeilijk te bereiken zijn.

Juiste beglazing voor uw veiligheid

Met het oog op veiligheid komen er steeds meer en betere types beglazing. Dankzij deze ontwikkelingen zorgt beglazing voor een verbeterde veiligheid.
Zo is er de brandwerende beglazing waarbij een brandvertragende substantie tussen het glas wordt geplaatst. Hierdoor heeft vuur minder snel de mogelijkheid om zich te verspreiden en is er meer tijd voor mensen om een brandend gebouw te ontvluchten.
Daarnaast zijn er ook nog de inbraakwerend beglazing.  De belangrijkste factor bij de mate van inbraakwerendheid van glas is de aanwezigheid folies, en hoeveel er gebruikt worden. Met een folie wordt een dunne kunststof folie bedoelt. Deze folie is geheel transparant en taai. Hij wordt tussen twee glasplaten gelaagd, waarbij de folie onder invloed van druk en temperatuur zeer vast aan de glasplaten smelt. Het resultaat is een glasplaat die bestaat uit 2 delen glas van variabele dikte en 1 of meerdere folies daartussen. De mate van inbraakwerendheid wordt min of meer bepaalt door de combinatie van dikte van het glas en de hoeveelheid folies die ertussen zitten.

Beglazing is meer dan alleen glas

Moderne beglazing heeft heel wat meer in z’n mars dan alleen maar het binnenlaten van zonlicht. De normen van tegenwoordig vereisen bijvoorbeeld speciale thermisch isolerende beglazing, die ervoor zal zorgen dat u heel wat energie kan besparen. Enkele of gewone dubbele beglazing zijn echter geen garantie op goede isolatie, waardoor hoogrendementsglas en superisolerende beglazing de nieuwe standaard zijn. Beglazing kan ook een meerwaarde betekenen voor uw comfort én uw veiligheid. Denk bijvoorbeeld maar aan geluids- of zonwerende beglazing, zelfreinigend glas, veiligheidsglas en zelfs brandwerende beglazing.