Dubbel glas
Dubbel glas en hoog rendement glas isoleren beter dan enkel glas, en verbeteren uw comfort. Bovendien bespaart u ermee op uw stookkosten, zo verdient de investering zichzelf terug. Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel of hoog rendement glas al rendabel zijn.

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Dubbel glas

Dubbel glas en HR-glas

Een groot deel van de warmte die een ruimte verliest is de oorzaak van verkeerde (enkele)beglazing. Bij enkel glas zal de warme lucht binnenshuis aan het glas afkoelen wanneer de temperatuur buitenshuis lager is. Het glas geeft de warmte door naar buiten.

Bij warmer weer zorgt dubbele beglazing ervoor dat een ruimte koeler blijft en bij kouder weer dat de warmte binnen blijft..
Dubbel glas en HR glas is een duurzame investering. Een investering die geld kost maar het verschil heeft u in een aantal jaar wel terug verdiend. Enkel glas vervangen door isolerend dubbel glas bespaart u zo’n 350 euro per jaar.

dubbel glas: De voordelen op een rij:

 • Energiebesparing
  Het vervangen van enkel glas door dubbel glas leidt tot energiebesparing, en dat is gunstig voor het milieu en uw portemonnee.
 • Investeringskosten
  Het vervangen van enkel glas door dubbel glas vraagt wel eerst een investering voor het aanschaffen en laten plaatsen van het dubbel glas.Maar dit verdient u in de loop van de tijd absoluut weer terug.
 • Minder tocht
  Bij enkel glas verdwijnt veel warmte naar buiten. Dubbel glas en HR-glas behoudt de behaaglijkheid in huis.
 • Minder condens aan binnenzijde
  De ramen aan de binnenzijde beslaan minder snel, omdat het glas aan deze zijde warm is.
 • Minder geluidsoverlast
  Alle soorten isolerend glas zorgen voor minder geluidsoverlast van buiten naar binnen.
 • Betere inbraakveiligheid
  De inbraakveiligheid van uw woning kan op gelijksoortige wijze worden verbeterd door dikker glas of gelaagd glas te nemen.