6% verlaagd BTW-tarief met een jaar verlengd tot 1 januari 2015!

Oorspronkelijk zou deze maatregel van kracht zijn tot 1 maart 2014, maar dit is verlengd tot 1 januari 2015 Dit houdt in dat particulieren langer kunnen profiteren van de tariefsverlaging bij bijvoorbeeld een verbouwing van de badkamer, keuken, tuin

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

6% verlaagd BTW tarief verlengd tot 01 januari 2015

6% verlaagd BTW-tarief met een jaar verlengd tot 1 januari 2015!

De verhouding tussen de materialen en arbeidscomponent van de renovatie- /herstelwerkzaamheden wordt vastgesteld door de ondernemer die de dienst verricht.

De regeling geldt voor praktisch alle ver(aan)bouw-, vernieuw- en renovatiewerkzaamheden van de woning, zoals bijvoorbeeld de keuken, badkamer en WC, maar ook een garage, schuur, erker en dergelijke wanneer deze zich bevinden op hetzelfde perceel als de woning en de functie van het bijgebouw gelijk blijft. Zo ook het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van riolering, isoleren van het dak, gevels en vloeren, dubbel glas, de CV-installatie, houtkachel, warmtepomp, zonnepanelen, zonwering, rolluiken enz. mits die goederen in bouwkundig opzicht onderdeel (gaan) uitmaken van de woning.

Regeling in het kort
Het 6%-tarief is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning. Onder deze werkzaamheden wordt verstaan:
- het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden
van (delen van) de woning;
- de aanleg en het onderhoud van de tuin.

Ruime toepassing 6%-tarief
De staatssecretaris staat een ruim bereik voor van het 6%-tarief. Zo keurt hij bijvoorbeeld goed dat onder omstandigheden ook architecten en hoveniers onder het verlaagde tarief vallen.

Hetzelfde geldt voor veel installatiewerkzaamheden zoals het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van cv-installaties, zonwering, rolluiken enzovoort. Ook vloeren kunnen worden aangelegd tegen 6%. Voorwaarde is dan wel dat de goederen in bouwkundig opzicht onderdeel (gaan) uitmaken van de woning.