Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

QR Code

De QR code is ontwikkeld in 1994 door het Japanse bedrijf Denso-wave en is tweedimensionale barcode waarin je informatie kwijt kunt. QR codes kunnen, met behulp van software, ingescand worden met een mobiele telefoon. QR code staat voor quick response.

Het werkt in feite net als een bar/ streepjescode in de supermarkt. In een QR code kunt u echter veel meer informatie kwijt dan in een streepjescode. Een ander voordeel is dat de codes eenvoudig gescand kunnen worden met bijvoorbeeld mobiele telefoons die voorzien zijn van een camera.

Wat kun je er nou precies mee?

Er zijn veel toepassingen mogelijk met een QR code.
De meest voorkomende is het doorlinken naar een webadres. U scant het product met uw telefoon en wordt doorgestuurd naar een bepaalde website.
Een domeinnaam intoetsen op uw mobiele telefoon is vaak lastig. Qr codes zijn bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld mobiele websites met lange domeinnamen toegankelijk te maken voor een breed publiek. U hoeft enkel de code te scannen en u wordt doorverwezen naar de mobiele website. Andere mogelijkheden zijn: e-mailadressen, contactinformatie (vCards), agenda-afspraken, GEO-locaties, sms-berichten, telefoonnummers en teksten (maximaal 7089 tekens) worden aangeboden.

De nieuwste generatie smartphones beschikken over scanners en kunnen realtime een QR-code scannen, waarmee het scannen van QR-codes ook echt snel wordt.