Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Tegelzetter

Een tegelzetter zet wandtegels en legt vloertegels in badkamers, keukens en woonkamers. Dit doet de tegelzetter door tegels in de mortelspecie te drukken of te lijmen met speciale tegellijm.

Het plaatsen van tegels heeft tot doel vloeren en wanden te bekleden om ze te beschermen en ze te verfraaien. De tegelzetter bekleedt op basis van een tekening of op aanwijzing, wanden , vloeren, trappen, dorpels, vensterbanken en terrassen met tegels. Hij doet dat met behulp van mortel of lijm. Het bekleden met tegels gebeurt nadat de te bewerken oppervlakken voorbewerkt zijn. In principe betegelt men eerst de muren en daarna de vloer.

Voordat de tegelzetters aan het werk gaan, is het belangrijk voor de tegelzetters dat de wensen van de klant met de tegelzetters besproken worden. De consument heeft vaak al een idee in het hoofd en wil graag weten wat het gaat kosten? Aan de hand hiervan word bepaald hoelang de tegelzetters  werk nodig heeft, om het tegelwerk te maken. De tegelzetter kan, nadat de ruimte bekeken is  zorgen voor een snelle nette afwerking van het tegelwerk.