Bedden

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Bedden

Er zijn heel verschillende soorten bedden te koop in de winkel of op internet bij online beddenwinkels. Er is een ruime keuze uit soort (boxspring, ledikant, waterbed, slaapsysteem, futonbed, enz…), stijl , kwaliteit, afmeting, merk en materialen beschikbaar.

Omdat u een groot deel van uw leven op een bed doorbrengt is het belangrijk om te investeren in een goed bed. Een goede nachtrust is gezond en zorgt ervoor dat we overdag optimaal kunnen presteren.

Waarop letten bij aanschaf
Wat goed is voor de één is niet altijd goed voor de ander.  Persoonlijke kenmerken zoals lengte en gewicht, bepalen welk type matras het beste bij u past. Maar ook slaaphouding, een allergie of wanneer u veel transpireert zijn belangrijke factoren bij de aanschaf van een bed.

Afmeting
Een eenpersoonbed moet minstens 90 cm breed zijn, een tweepersoonsbed 160 cm. Het matras moet minstens 20 cm langer zijn dan uzelf.

Gewicht
Voor lichte personen (- 70 kg) wordt meestal een soepele, eerder zachte matras aangeraden zodat schouders, bekken en dijbenen makkelijk indrukken. Zwaardere mensen daarentegen hebben meer weerstand nodig om goed te worden ondersteund en en hebben eerder een stevig en harder matras nodig.

Hoe slaapt u?
Een goed matras is het matras waar u comfortabel op ligt. Een goed matras ondersteunt het gehele lichaam. Er zijn verschillende soorten slaaphoudingen die van invloed kunnen zijn op de keuze van het juiste matras. Slaapt u op de zij, kies dan liefst een zachtere matras waar uw schouder en heup voldoende in zakken en uw hals goed ondersteund wordt. Slaapt u op de rug, neem dan een steviger matras die vooral in het midden meegeeft. Ook buikslapers liggen beter op een wat harder matras. Wanneer u op een te zacht matras ligt zakt uw buik naar beneden waardoor uw rug kromt. Op deze manier komt er extra spanning op de wervelkolom in uw rug te staan.

Een 1- of 2-persoonsmatras?
Dat is uiteindelijk een persoonlijke keuze. Omdat mannen en vrouwen een andere lichaamsbouw hebben, worden meestal twee aparte matrassen aangeraden, zeker bij grote verschillen in lengte en gewicht. Ook bij een verstelbare bedbodem, verdienen twee aparte matrassen meestal de voorkeur.