Cement & gietvloer

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Cement & gietvloer

De gietvloer biedt u eindeloos veel mogelijkheden. De vloersoort die voorheen veelal in winkels, kantoorgebouwen en productiehallen te vinden was, biedt ook heel wat voordelen voor de particuliere woning en wordt daar ook steeds meer toegepast.

Gietvloeren hebben geen naden, zijn strak, zijn eenvoudig schoon te houden en kunnen worden aangebracht over vloerverwarming en zelfs over bestaande vloeren.
De gietvloer is een vloersysteem dat wordt gegoten in iedere RAL kleur.

Tussen de verschillende soorten (cement, epoxy, polyurethaan) gietvloeren zitten grote verschillen. Ook tussen kwaliteit van hetzelfde type zitten grote verschillen. De verschillen zitten in materiaalkwaliteit, samenstelling en levensduur.
De epoxy- en cement gietvloer zijn relatief hard en minder elastisch en worden vaak in de industrie toegepast. De Polyurethaan vloer daarentegen is over het algemeen flexibeler en minder hard. De polyurethaan vloer wordt vooral toegepast in woningen, winkels en horeca.
De polyurethaan vloer voelt al warm aan maar is prima geschikt met vloerverwarming.

Onderhoud
Dankzij de strakke afwerking en samenstelling van het materiaal van de gietvloer is onderhoud zoals dweilen en stofzuigen een gemakkelijke opgave.
Kleine vlekken kunnen met een vochtige doek verwijderd worden.

Vloerverwarming
Een gietvloer is prima geschikt voor op een vloerverwarming. De gemiddelde dikte van een gietvloer is ca.3 mm en laat de warmte gemakkelijk door.