Houten vloer

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Houten vloer

De houten vloer is uniek. Er zijn diverse houtsoorten die als vloer door het leven gaan.
Het natuurlijke materiaal van de vloer zorgt er namelijk voor dat geen enkele deel van de vloer hetzelfde is. Daarbij geeft een houten vloer een warme en gezellige uitstraling aan ieder interieur. De houten vloer is verkrijgbaar in allerlei natuurlijke tinten en is daardoor toepasbaar in verschillende interieurstijlen.

Vloerverwarming
De combinatie van een houten vloer met vloerverwarming is mogelijk als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Niet alle houtsoorten zijn namelijk geschikt voor vloerverwarming.
Zachtere houtsoorten kunnen onder invloed van warmte vervormen.
Voordat u een keuze maakt doet u er goed aan een specialist in te schakelen om te bepalen of het mogelijk is om uw vloer te voorzien van vloerverwarming.

Onderhoud van houten vloeren
Door het afwerken van uw houten vloer met lak, vloer olie of was voorkomt uw slijtage en blijft uw vloer er mooi uitzien. Een gelakte houtenvloer is slijtvast en bestand tegen intensief gebruik. Pas wel op met zand en vuil. Zand en vuil werken als schuurpapier op uw houten vloer. De zandkorrels kunnen de deklaag beschadigen. Stofzuig of veeg de vloer daarom dagelijks.
Bij slijtage of schade kunt u deze meestal herstellen door te schuren.
Goed onderhoud van uw parket vloer zorgt voor een lange levensduur.