Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Linoleum/Marmoleum

Wie op zoek is naar een duurzame, moderne en makkelijk te onderhouden vloerbedekking slaagt zeker met linoleum of marmoleum. Linoleum en marmoleum worden vaak door elkaar gehaald. Linoleum is de algemene merknaam van het product en marmoleum is de merknaam van gemarmerd linoleum. Beide vloeren zijn van hetzelfde materiaal.

Linoleum is 1 van de meest toegepaste vloerbedekkingen. Het is een slijtvast en onderhouds- vriendelijk materiaal die u overal kunt tegenkomen. In ziekenhuizen, openbare gebouwen, hotels, kantines, sporthallen, woonkamers, slaapkamers enz.

Het materiaal wordt voor 100% samengesteld uit natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, hars, jute, kalksteen en houtmeel. Het is een ideale vloer voor mensen die graag duurzaam willen wonen.
De linoleumvloer heeft een zeer lange levensduur en kan behoorlijk wat verteren.
Ruimtes die intensief worden belopen worden daarom vaak uitgerust met een linoleum vloer.

Tevens biedt de linoleumvloer legio decoratieve mogelijkheden dankzij de bijna onuitputtelijke kleurenkeuze waarin het beschikbaar is.  Het is leverbaar in panelen met kliksysteem, tegels en banen.  U kunt zelfs persoonlijke teksten en/of logo’s in uw linoleum vloerbedekking laten verwerken.

Vloerverwarming
Linoleum kan prima worden gecombineerd met vloerverwarming. Het materiaal is warmtegeleidend en zal vrij snel de omgevingstemperatuur aannemen. De warmteoverdracht is nagenoeg optimaal en indien over de gehele onderzijde gelijmd is, is het zelfs geschikt als hoofdverwarming.

Onderhoud
Linoleum vloeren kunt u reinigen door regelmatig stofzuigen of vegen met een zachte stoffer. Ondanks de lange levensduur kan het nodig zijn om een coating aan te brengen die de toplaag verstevigt en herstelt. Deze coating kan ook preventief worden aangebracht op plaatsen waar de gebruiksintensiteit erg hoog ligt.