Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Natuursteen vloer

Natuursteen is een verzamelnaam voor diverse steensoorten die uit de natuur komen en worden verwerkt tot vloerafwerking. Er zijn diverse soorten zoals b.v. marmer, graniet, lavasteen, leisteen, kwartsiet enz.
Iedere natuursteensoort heeft zo zijn eigen kenmerken en eigenschappen wat betreft uitstraling en structuur.
Natuursteen wordt geïmporteerd uit bijna de gehele wereld in allerlei variaties. Juist door deze verschillen is natuursteen zo boeiend.  Natuursteen is uniek in zijn kleurnuancering en structuur. Geen twee tegels zijn hetzelfde. Op natuursteen kan worden geleefd. Het materiaal kan tegen een stootje, is eenvoudig te onderhouden en bijzonder duurzaam. 

Natuursteen verrijkt uw interieur maar een natuursteen vloer te leggen is een vak apart . Het leggen van een natuursteenvloer kan op 2 manieren.  De meest voorkomende is in de specie, daarnaast kan de natuursteenvloer worden gelijmd op de bestaande cementdekvloer. Voor een mooi resultaat zijn deskundig advies en vakmanschap vereist.

Vloerverwarming
Natuursteen is uitstekend te combineren met vloerverwarming, omdat het als eigenschap heeft warmte opnemen en langzaam af te geven.  Het is een perfect geleidend materiaal en daardoor zeer geschikt voor vloerverwarming

Onderhoud
Nadat de natuursteen vloer is gelegd dient deze geïmpregneerd te worden om de mooie structuren en kleuren te verduidelijken en te beschermen tegen vlekken. Er zijn verschillen in onderhoud bij de verschillende steensoorten Voor het schoonmaken van de natuursteen vloer zijn speciale reinigingsproducten te koop. Bij de natuursteenspecialist kunt u terecht voor een onderhoudsadvies per verschillende steensoort.