Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een ideale verwarming voor uw woning. Vloerverwarming is een vorm van verwarming die in de vloer is ingebouwd. Al in de Romeinse tijd werd vloerverwarming toegepast door warme lucht afkomstig van een houtvuur door een holle ruimte onder de vloer te laten stromen. Tegenwoordig zijn er verschillende systemen, die elektrisch of met warm water kunnen werken. De vloerverwarming kan ook worden toegepast in bijvoorbeeld de badkamer, keuken of slaapkamer.
Vloerverwarming verwarmt de vloer van een vertrek gelijkmatig. Doordat de warmte vrijwel geheel wordt afgegeven door radiatie verdeeld over de gehele vloer, is de warmteafgifte overal in de ruimte gelijk en is er slechts minimaal sprake van temperatuurgelaagdheid in een ruimte. Hierdoor ontstaat een zeer aangename temperatuur. Aan de vloerverwarming is een thermostaat gekoppeld die de temperatuur regelt. Bij een elektronische thermostaat kan deze worden geprogrammeerd. Vloerverwarming kan zelfs de radiatoren van de centrale verwarming vervangen indien het stralingsoppervlak voldoende groot is. De warmteafgifte van de vloer is afhankelijk van een aantal factoren, zoals temperatuur van de vloer, temperatuur van de ruimtelucht, dikte van de vloer en het type vloer.
Vloerverwarming kan vrijwel overal worden toegepast. Echter zit er een groot verschil in het doorlaten van warmte tussen verschillende vloerbedekkingen. Iedere vloerbedekking heeft een andere warmtegeleiding en warmteafdracht. De leverancier van een vloerbedekking kan het juiste advies geven over de toepasbaarheid van vloerverwarming.