BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw. Circa 1800 bouwbedrijven voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Hierop worden zij periodiek getoetst. Bovendien kunt u als u werkt met een BouwGarant-aannemer de VerBOUWgarantie afsluiten.

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Bouwgarant

Bij de keuze voor een aannemer is een goede kwaliteit belangrijk maar zekerheid over het resultaat krijgt u nooit, want er kan altijd iets mis gaan. Echter het is wel zo dat u de kans op een goede afwerking zo groot mogelijk moet proberen te maken, en hier kan een bouwgarant aannemer u bij helpen.

BouwGarant aannemer
Bij een bouwgarant aannemer kunt u de zogenoemde verBOUWgarantie aanvragen. De kosten van deze verBOUWgarantie zijn 1,5 promille van de aanneemsom, dit echter met een minimum van 35 euro. Voorbeeld: bij een verbouwing van 25.000 euro bedragen de kosten voor de VerBOUWgarantie (0,0015 x 25.000 =) 37,50 euro.

Inhoud van de verBOUWgarantie
De verBOUWgarantie kunt u zien als een soort verzekering die de volgende punten dekt:

  • Gebreken na oplevering
  • Gebreken in de constructie
  • Faillissement van de aannemer

In ieder geval geldt een uitkering van maximaal 15% van de (oorspronkelijke) aanneemsom, dit echter tot een maximum van € 30.000, – exclusief BTW. Een bouwgarant aannemer biedt u dus eigenlijk een extraatje ten opzichte van andere aannemers, want u krijgt tenslotte een kwaliteitsgarantie door middel van de zogenoemde verBOUWgarantie.