Hypotheken
Met het bouwen of aankopen van een woning is heel wat geld gemoeid, geld dat niet ieder van ons zomaar ter beschikking heeft. Dat hoeft ook helemaal niet en bovendien is het fiscaal voordeliger om voor het eigen huis een lening aan te gaan. Deze lening noemt men een hypotheek.
Een hypotheek is een financiële verplichting voor langere tijd. Het is verstandig om u zelf goed voor te bereiden. Goede informatie en een gedegen advies zijn daarbij van groots belang.

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Hypotheken

Het principe van de hypothecaire lening is vrij eenvoudig: er wordt geld geleend bij een financiële instelling, waarbij het onroerend goed (woning of bouwgrond) dat ermee aangekocht wordt als waarborg aangesteld wordt. Concreet betekent dit dat als de hypothecaire lening om de één of andere reden niet meer afbetaald kan worden, deze waarborg verkocht wordt ten gunste van de verstrekker van het woonkrediet.

Belangrijk daarbij is dat de afbetaling van de hypotheek niet de levensnoodzakelijke aankopen in gedrang gaat brengen. Hiervoor wordt meestal een bepaald percentage aangehouden, afhankelijk van het inkomen van het gezin en de eigen inbreng voor de aankoop. Pas daarna kan overgegaan worden op het kiezen van de formule (een vaste of variabele rentevoet) en de afbetaaltermijn.

Hypotheekvormen
Hypotheekvormen

Er zijn verschillende hypotheekvormen die worden aangeboden.......

Kosten Koper
Kosten Koper

Bij de aankoop van een bestaande woning staat bij de vraagprijs meestal k.k. ....