Gevelreiniging

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Gevelreiniging

Gevelreiniging

Onder gevelreiniging verstaat men het reinigen van de gevels van gebouwen. Een gevel kan gemaakt zijn van diverse materialen. Gevelreiniging kan bijvoorbeeld nodig zijn bij graffiti.. De graffiti zal het aanzicht van huizen of gebouwen beschadigen, en moet daarom worden verwijderd. Wat een andere reden kan zijn om de gevel te reinigen, is vervuiling door roetdeeltjes van verkeer en industrie en aanslag door het weer. Denk hierbij aan bijvoorbeeld groene aanslag op de muur.

Gevelreiniging is een klus die u het beste kunt laten uitvoeren door een deskundig schoonmaakbedrijf. Het reinigen van de gevel is niet iets wat alleen nog maar voor het oog gebeurt, het is ook steeds meer een noodzaak om de levensduur van de materialen te verlengen.

Methoden

Over het algemeen is het raadzaam om bij het periodieke onderhoud van huizen en gebouwen, ook de gevels te reinigen. Dit is vooral nodig vanwege de toenemende vervuiling, zoals de luchtvervuiling door het steeds meer toenemende verkeer.  Men dient zich echter goed voor ogen te houden dat er geen universele techniek bestaat die geschikt is voor alle gevels, omdat onder meer de aard van de ondergrond altijd een rol speelt. Globaal gezien zijn er 3 methoden van reinigingstechnieken:

  • mechanisch
  • chemische middelen
  • water

Maar welke techniek nu het beste kunnen worden toegepast is niet op voorhand te zeggen.
Zaken die van invloed zijn op de juiste keuze zijn:

  • ondergrond (steen, beplating, stucwerk, glas, etc)
  • aard van de voegen
  • vervuilingsoort (roet, mos, algen, etc)
  • het budget

De methode die het meest geschikt is wordt dus bepaald op basis van de ondergrond en de staat van deze ondergrond.