Kozijnen

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Kozijnen

Wanneer u met kritische blik naar uw huis kijkt  merkt u dat ieder raam een raamkozijn nodig heeft om goed op zijn plaats te blijven. Het doel van een kozijn is om licht en lucht toe te laten in een gebouw. Kozijnen zijn verkrijgbaar in vele stijlen en zijn gemaakt van verschillende materialen. Bij de aankoop van nieuwe beglazing dient er rekening te worden gehouden met de isolerende prestaties van het kozijn. Inefficiënte kozijnen leiden tot een aanzienlijk verlies van warmte.  Tevens zijn ze een belangrijke oorzaak van condensatie op de beglazing. Hoewel de kozijnen bestaan uit slechts 10% tot 25% van het raamoppervlak kunnen zij bijdragen tot wel de helft van het totale warmteverlies.

Naast het functionele aspect van kozijnen, geven kozijnen ook een uitstraling aan het huis.
Het vervangen van kozijnen doet u als uw kozijnen niet meer in goede staat zijn (ouderdom) maar er zijn meer redenen om uw kozijnen te vervangen. Een betere isolatie, betere veiligheid of ander aanzicht zijn redenen voor het vervangen van kozijnen.

Betere isolatie & energiebesparing
Door het vervangen van kozijnen heeft u ook de mogelijkheid om de isolatie van uw woning te verbeteren. Een goede manier om dat te doen is bijvoorbeeld om oude houten kozijnen te vervangen door neiuwe kozijnen. Kunststof kozijnen bijvoorbeeld laten minder warmte ontsnappen en u hoeft dan dus minder te stoken. Zo zorgt het vervangen van uw kozijnen voor lagere energierekeningen.

Betere beveiliging
Het vervangen van uw kozijnen is ook een goed moment om de beveiliging van uw ramen en deuren te verbeteren. Nieuwe ramen worden vaak standaard geleverd met hang- en sluitwerk, zodat uw huis beter is tegen inbraakpogingen.

Aanzicht van uw woning
Kozijnen zijn mede bepalend voor het uiterlijk van uw woning. Nieuwe kozijnen geven vaak een compleet nieuwe uitstaling aan een woning. U kunt niet alleen de kleur veranderen maar ook kiezen voor een ander materiaal.

Soorten kozijnen
Soorten kozijnen

Tegenwoordig zijn er veel meer keuzes dan alleen de houten kozijnen......