Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Tuingereedschap

Tuinen en parken moeten goed verzorgd worden. Het onderhoud ervan vergt veel tijd. U kunt dit laten doen door een hoveniersbedrijf maar er zijn ook tuinliefhebbers die het heft liever zelf in handen nemen. Het gras of gazon maaien doet u met een grasmaaier of machine, afhankelijk van het oppervlakte van uw tuin.  Maar ook snoeien, bladeren opruimen, heggen bijwerken en trimmen van struiken zijn werkzaamheden die hierbij komen kijken.

De gereedschappen en apparatuur die u hiervoor nodig heeft zijn zeer divers. Voor een gewone tuin bij een woonhuis is de grasmaaier of kleine tuinmachine prima, voor parken gebruikt men  zwaardere tuinmachines. Met de heggenschaar kunt u in de tuin aan huis de heg bijhouden. Een grasmaaier is geschikt voor het maaien van het gazon. Een kettingzaag of heggeschaar voor het bijwerken en trimmen van heggen en struiken enz.. Maar er zijn ook tuinmachines die  meerdere opties bieden zoals maaien en snoeien met 1 machine.  Een keuze die u zelf bepaald uiteraard.

Wilt u ruimte besparen met 1 machine die meerdere werkzaamheden kan uitvoeren maar waarbij u wel steeds het gereedschap moet wisselen? Of kiest u voor verschillende gereedschappen?

Grasmaaier, heggenschaar of tuinmachine zijn in ieder geval machines die u nodig heeft wanneer u zelf onderhoud van een tuin of park verzorgt.