Dakdekkingen
Bij het bouwen van een nieuw pand of woning zijn er veel mogelijkheden qua dakbedekking. Het type dakbedekking dat geschikt zal zijn is natuurlijk onder meer afhankelijk van het dak zelf.

Is het een plat dak of is het dak hellend en komt er woon/leef ruimte onder het dak of gaat het om dakbedekking voor een schuur of garage. Al deze aspecten spelen een rol bij het maken van een keuze voor het meest geschikte type, net als het beschikbare budget.
Daar komt ook nog eens bij dat het soort dakbedekking aansluiting moet vinden bij de uitstraling en overige gebruikte materialen van het pand.


Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Dakdekkingen

Waar moet u op letten bij de keuze van een dakbedekking?

Naast het uitzicht van de dakbedekking zijn er meerdere zaken waar u rekening mee moet houden. Wanneer u tenminste een dakbedekking wilt die waterdicht is en die na verloop van tijd niet groen ziet door het mos. Zo is de hellingsgraad van het dak een belangrijke factor, want sommige dakbedekkingsmaterialen kunnen enkel gebruikt worden bij een specifieke dakhelling. Neem daarom het advies van uw leverancier over want anders kan er wel eens lekkage de dakbedekking ontstaan. Daarnaast moet u, zeker in schaduw- of bosrijke gebieden, opletten met de mosgevoeligheid van bepaalde dakbedekkingen. Mossen en algen kunnen schade aan uw dak toebrengen.

Soorten dakbedekkingen en kenmerken

  • Bitumineuze dakdekkingen worden vooral vaak gebruikt voor platte daken en is een sterk materiaal dat op diverse manieren op het dak kan worden bevestigd, zoals door middel van branden, föhnen of verlijmen
  • Dakpannen zijn wellicht een van de meest bekende mogelijkheden om te gebruiken. Ook is er veel     mogelijk met betrekking tot het type dakpan, zodat de dakpannen bij de uitstraling en materiaalgebruik van het huis kunnen aansluiten.
  • Kunststof wordt steeds meer toegepast en beschikt dan ook over prima kwaliteiten zoals weersbestendigheid, lange levensduur, kleurbehoud en onderhoudsvrij.
  • Aluminium neemt in populariteit toe en dit vooral omdat er zoveel toepassingsmogelijkheden zijn. Eigenschappen van aluminium zijn het lichte, maar sterke karakter en de duurzaamheid.


Dakbedekking en isolatie

Afhankelijk van welk dak van dakbedekking voorzien moet worden, is het raadzaam om tegelijkertijd aandacht te besteden aan de isolatie. Isolatie in combinatie met dakbedekking zorgt in elk geval voor meer comfort in de woning, en leidt bovendien tot lagere lasten op het gebied van energiekosten doordat de ruimte minder verwarmd hoeft te worden

Dakonderhoud
Dakonderhoud

Ondanks dat de daken door de hedendaagse technieken vaak lang mee gaan....

Rieten dak
Rieten dak

Met een rieten dak lijkt uw woning 1 met de natuurlijke omgeving......

Dakpannen
Dakpannen

Dakpannen zijn nog steeds een van de favoriete en meest gekozen dakbedekkingen. Sinds jaar en dag zijn dakpannen, mede dankzij de eenvoudige plaatsingsmethode en aantrekkelijke prijsstelling erg in trek