Sfeerverwarming
Een open- of gesloten haard biedt warmte, sfeer en is een uitnodigende blikvanger in een huis.
Vuur geeft de perfecte sfeer voor sociale interactie. De tijd dat een open haard alleen was weggelegd voor mensen met een schoorsteen op het dak ligt inmiddels ver achter ons. Moderne technieken maken een schoorsteen en soms zelfs een rookkanaal overbodig. En dat kan een belangrijke afweging zijn bij de keuze van de brandstof. Houtgestookte haarden en kachels kunnen niet zonder een goed schoorsteenkanaal. Maar gasgestookte toestellen en elektrische haarden kunnen in vrijwel elke situatie worden toegepast.

Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Sfeerverwarming

Een gasgestookt toestel heeft altijd een rookgasafvoer en een luchttoevoer nodig. Maar bij zogenoemde gesloten verbrandingssystemen gebeurt dat door één concentrisch kanaal (een buis waar de rook door afgevoerd wordt, met daarin een kleinere buis voor de toevoer van de verbrandingslucht). Het voordeel van zo’n concentrisch kanaal is dat je ook door de gevel kunt uitmonden, al mag dat niet in de omgeving van ramen die open kunnen.

De keuze tussen de verschillende mogelijkheden is, naast de eventuele beperkingen van het huis, verder natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. De één zal kiezen voor comfort en gemak, terwijl de ander het juist prachtig vindt om met hout in de weer te zijn en de reuk en het geluid van een echt houtvuur te ervaren.

Gas
Gas

Moderne gashaarden worden een steeds aantrekkelijker…..

Hout
Hout

Veel mensen vinden dat niets kan tippen aan het uiterlijk, de geur en de sfeer……

Elektra
Elektra

Elektrische haarden zijn een gemakkelijk alternatief voor de traditionele houtgestookte.…