Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

PVC vloeren

De PVC vloerbedekking vindt haar oorsprong als toepassing in winkels, restaurants en kantoren maar wordt tegenwoordig steeds vaker door particulieren gekozen. Niet zo vreemd overigens want de PVC vloerbedekking is bijzonder onderhoudsvriendelijk, heeft een ruime keuze uit verschillende kleuren en patronen en heeft een hoge slijtage weerstand.  Door de diversiteit aan mogelijkheden kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke of moderne uitstraling.
Op het oog is de PVC vloer vrijwel niet te onderscheiden van echte houten vloeren, steen of marmer.

Er zijn een aantal vereisten waar de ondervloer aan moet voldoen. Deze moet vlak, blijvend droog en niet indrukgevoelig zijn. De PVC vloer wordt in zijn geheel verlijmt op de ondervloer.
PVC vloeren zijn verkrijgbaar in tegel- en strookvorm.

Vloerverwarming
De PVC vloer is uitstekend te combineren met een vloerverwarming. De PVC vloer is een goede warmtegeleider. De vloerverwarming is bij de PVC vloer zelfs als hoofdverwarming bruikbaar.

Onderhoud
PVC vloeren zijn makkelijk te reinigen met een stofzuiger en een dweil. De PVC vloer is vochtbestendig. Omdat de PVC vloer niet poreus is hebben vloeistoffen geen mogelijkheid om in de vloer te trekken