Zoek bedrijf

Kies rubriek en regio

Informatie Rubrieken

Siergrind

Decoratief en functioneel
Een siergrindvloer is een vloer die prettig aanvoelt en die iedere ruimte een speciale sfeer geeft. Siergrindvloeren werden al jaren succesvol toegepast in winkels en kantoren maar tegenwoordig is de siergrindvloer ook terug te vinden in de woonkamer, keuken en zelfs de slaapkamer. Een siergrindvloer kan in zowel natte als droge ruimtes worden verwerkt en levert geen enkel probleem wanneer u gebruik wenst te maken van vloerverwarming.
Het wordt samengesteld uit grindkorrels die gewonnen worden in rivieren.

Siergrind biedt vele mogelijkheden qua kleur en design.
Het unieke karakter dat daardoor kan worden meegegeven zoals bijzondere patronen of logo’s maakt siergrind ook populair in kantoren en showrooms.
Bijkomende voordelen van siergrind zijn dat het naadloos is, onderhoudsvriendelijk, slijtvast, natuurlijk warm en brandveilig.

Onderhoud
Een siergrindvloer is eenvoudig in onderhoud. Vlekken zoals koffie of rode wijn zijn gemakkelijk te verwijderen met wat lauw water en een borsteltje. Regelmatig stofzuigen en één keer per jaar grondig schrobben is veelal voldoende.
Vloerverwarming
Een siergrindvloer is prima geschikt voor vloerverwarming. Het epoxyhars waarmee het siergrind is gebonden ondervindt geen nadeel van de verwarmde temperatuur (tot 60 graden)
Het effect van de warmte aan uw voeten zult u snel ervaren doordat de lucht tussen de steentjes vrijwel direct verwarmd wordt, dankzij de poriën ertussen. De siergrindvloer voelt warm aan dankzij de lucht tussen het grind die dient als warmtegeleider.